diumenge, 4 d’abril del 2021

2021. "CARLETINA SÓC!"... Una historieta de Pasqua.

Què tindran aquells meravellosos anys? 
Qui no enyora vells records passats? 
Ahí estan, guardats al cor, arraconats fa temps... 
Però, ressona aquesta melodia i els fa aflorar sentint-los a prop.
 
Així que, vull saber més... Pregunte a carletines que significa esta cançoneta per a elles i, amb un somriure a la cara i ullets brillants, reviuen bells moments que m'ajuden a recuperar part de la nostra història...
 
Primer dia de Pasqua, diumenge, tota la gent acudeix a les dues esglésies del poble. Comencen les processons, les imatges de la Verge Maria i Jesucrist ixen per retrobar-se mare i fill. Arriben al carrer Sant Bernat i les Germanes, van apropant-se poc a poc mentre solten coloms blancs per l'emotiu moment viscut.
 
Ja és migdia, i els joves estan desitjosos de passar una bona vespradeta junts. Amb camises a quadres, diferents per cada grup d'amics, donant color i alegria pròpia de l'edat que representen.
Tots cap als "Pinets" en moto, carro, camionet, tractor i mula amb remolque. I, com no, paelles per dinar i mona amb xocolate per berenar.
I, de tant en tant, amenitzant l'ambient de festa i joventut s'escolta aquesta vella cançó: "Carletina".
 
Amb lletra en castellà i que unien a les xiquetes i dones del nostre poble. Cantant-la allà on anaven ben fort i totes a una, i més encara si eixien de Carlet. Com si d'una senya d'identitat es tractara, les feia sentir plenes d'orgull i formar part de la nostra tradició.
 
Bonica historieta de la Pasqua carletina... 
I ací teniu, al COR SANT BERNAT posant-li veu a aquest vell cant popular perquè no caiga en l'oblit: